Vi laver analyser,
der tager byens puls.

I Backscatter arbejder vi for at vores byer udvikler sig med blik for de mennesker, der skal leve i dem. Vi studerer fænomener, der udfolder sig mellem bygningerne gennem de store mængder data, der ligger på adskillige digitale medier. Med den viden hjælper vi aktører indenfor byudvikling med at skabe mere levende og inkluderende byer, der er i sync med borgernes præferencer, ønsker og behov.

Data Fantasi

Vi hjælper organisationer udvide deres data fantasi, så flere bliver i stand til at til at tænke kreativt om organisatoriske problemstillinger igennem data. Så data bliver sjovere og mere sexet at arbejde med. Vi udvider forståelsen af, hvad der kan udgøre brugbare data og hjælper organisationer forstå, hvordan data kan anvendes på nye og eksperimenterende måder og være med til at fremme innovation, inddragelse og strategiudvikling i din organisation.

Data Realisme

Vi ønsker at gøre det nemmer for organisationer at skelne hype fra de virkelige potentialer i dataarbejde. Det er fx vigtigt at afmystificere ideen om at big data kan løse alle problemer. Derfor er data realisme lige så vigtig for os i vores projekter som data fantasien. Fordi det er vigtigt både at kende muligheder og begrænsning ved anvendelsen af data - heriblandt hvornår dataprojekter kan være med til at rykke ved en problemstilling, og hvad det kræver af ressourcer.

We Combine Data Fantasy
and Data Realism

Backscatter aims to open new perspectives for the public and private sectors to interact with their surroundings in a data-driven way. We explore digital methods to visualize, analyze and engage with data. Backscatter is a consortium of research scientists and practitioners methods to visualize, analyze and engage with data. Backscatter is a consortium of research scientists and practitioners.

Soft City Sensing

Folk interagerer med byen digitalt.

Hver gang de tager et billede af deres omgivelser og lægger det op på de sociale medier eller tager del i en online debat om byens udvikling, efterlader de deres aftryk. Disse dataspor kan fortæller os unikke historier om folks hverdag, oplevelser og fællesskaber i byen.

Soft City Sensing er Backscatters tilgang til at studere det urbane liv.

Det bygger på en analyse af brugergenererede kvalitative data, der tilsammen tegner et nuanceret portræt af byen og dens sociale dynamikker.

Vi bruger de nyeste digitale værktøjer til at finde skjulte mønstre i byernes udvikling fra et menneskeligt perspektiv.

Med vores analyser hjælper vi vores kunder med at:
• Kortlægge trends og tendenser i menneskers brug af byrummet
• Dykke ned i diskurser og narrativer, som er vigtige at adressere for at styrke byudviklingens relevans
• Lokalisere grupperinger og fællesskaber og få indblik i de interesser og synspunkter, de har til fælles
• Identificere potentielle samarbejdspartnere, der kan understøtte et vellykket byudviklingsprojekt
• Inddrage beboere i kvalificering af beslutninger, der er afgørende for vores byers fremtid

Projekter

Om Os

Backscatter er analysehus med base i København, hvor dyb interesse for menneskers levede liv møder datavidenskab i kreativt analysearbejde og rådgivning om datadrevet byudvikling.

Vores interdisciplinære team sammensætter en række særegne profiler og personligheder med kompetencer på tværs af antropologi, sociologi, datavidenskab, arkæologi og organisationsudvikling.

HAR DU LYST TIL AT TALE MED OS?

Kernehold

Thøger Riis Michelsen

VIEW PROFILE

Jakob Carstensen

VIEW PROFILE

Sara Nardi

VIEW PROFILE

Anders Koed

VIEW PROFILE

Marco Pernarella

VIEW PROFILE

Christian Søndergaard

VIEW PROFILE

Collaborators

Vi er stolte over at være omgivet af samarbejdspartnere fra kulturorganisationen Volcano, forskningsenheden TANTLab ved Aalborg Universitet og SODAS ved Københavns Universitet.

Det betyder, at vi hele tiden kan dele viden, løse opgaver og igangsætte fælles projekter med kreative hjerner fra forskning, rådgivning og de kreative industrier.

Kontakt

Har du lyst til at tale med os?
Her er tre gode grunde til at komme igang

Vi elsker data, men endnu mere at tale med mennesker. Så smid os et spørgsmål her, så hører du fra os snart.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Close

Hello there.
Wanna talk?