IBM x Backscatter

En analyse af teknologiens rolle i den danske klimadebat online for IBM, til deres summit Think Copenhagen.

#SoMe #BIG DATA # TEKSTANALYSE #IBM #KLIMA #BILLEDANALYSE

Problem

IBMs summit Think Copenhagen omhandlede teknologiens rolle i en bærekraftig fremtid. IBM ønskede i den sammenhæng at få indsigt i hvilken rolle teknologien spiller i dagens klimadebat, og samtidig vise hvorledes IBM Watson kan bruges til at undersøge teknologiens rolle i klimadebatten online.

Løsning

180.000 tekster på dansk om klima fra 2019 blev høstet fra sociale medier, nyhedsmedier samt blogs, og herefter analyseret ved hjælp af digital sproganalyse. Vi identificerede hvor i debatten teknologien befandt sig, hvilke emner den optræder sammen med - og hvor i debatten den var fraværende. En tilsvarende analyse blev lavet ved at køre samtlige af datasættets instagrambilleder gennem Watsons billedgenkendelse (Visual Recognition).

Resultat

Analysen viste blandt andet at teknologiske løsninger så at sige er fraværende i den offentlige debat online når aktivisme, politik og privat forbrug diskuteres. Det peger på et manglende fokus blandt den bredere offentlighed på teknologiske nyvindinger som mulige løsninger på klimaproblematikken. Resultaterne blev præsenteret under åbnings-sessionen på Think Copenhagen for 1200 klienter, partnere, udviklere, akademikere, analytikere, influencers og journalister. Endvidere blev resultaterne præsenteret på en stand under konferencen.